POPÜLER KÜLTÜRDE KADINLAR KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aksu Bora’nın konuşmacı olarak katıldığı “Popüler Kültürde Kadınlar” Konferansı 11 Mart 2016 tarihinde Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansta Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Zümrüt Boyacıoğlu açılış konuşması gerçekleştirdi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Aksu Bora popüler kültür kavramına değinerek popüler kültürde cinsiyetçiliği anlattı ve istatistiksel bilgiler verdi. Prof. Dr. Bora, popüler kültürde kadınların reklam, medya ve afişler üzerinden metalaştırıldığını ifade etti. Konferans, Prof. Dr. Aksu Bora’nın konuşmasının ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Konferansın ardından Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Zümrüt Boyacıoğlu,  Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük adına konuşmacı Prof. Dr. Aksu Bora’ya günün anısına hediye taktim etti.
Bu içerik 11.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1607 kez okundu.