'ÜLKEMİZDE KADIN OLMAK' PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

08 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Rehberlik ve Psikolojik Danışma Topluluğu tarafından düzenlenen Kadın Olmak isimli Panel 09 Mart 2016 tarihinde Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda gerçekleştirildi. Uzman Psikolog Işıl Altıntaş Uçar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Tekirdağ Temsilcisi Mine Engin Tekay, Avukat Bedia Mutlu Mirzabey’in panelist olarak katıldığı etkinliği Yrd. Doç. Dr. Asude Malkoç yönetti. Panele Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oya Onat Kocabıyık gerçekleştirdi.

Panelde Uzman Psikolog Işıl Altıntaş Uçar, kadına şiddetin psikolojik yönünün değerlendirdiği konuşmasında şiddetin sosyal, fiziksel ekonomik ve cinsel boyutlarına dikkat çekti. Psikolog Işıl Altıntaş Uçar konuşmasında şiddet mağduru kadınlar için psikolojik desteğin önemine dikkat çekti.

Avukat Bedia Mutlu Mirzabey, kadınların yaşadıkları sorunlara ilişkin medeni hukukumuzda yer alan maddeleri değerlendirdi. Son yıllarda kadına şiddet konusunda gerçekleştirilen yasal değişikliklerin olumlu olduğunu söyleyen Mirzabey, Edirne Barosu olarak şiddet gören kadınlara destek verdiklerini söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Tekirdağ Temsilcisi Mine Engin Tekay, konuşmasına son günlerde kadın cinayetlerine kurban giden kadınların fotoğraflarını dağıtarak başladı. Kadın cinayetlerine kurban verilen kadınlar ile ilgili olarak bir sivil toplum örgütü olarak neler yaptıklarını paylaşan Tekay, son yıllarda gerçekleşen kadın cinayetleri ile ilgili istatistiksel bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından panelistler katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Panel sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek Panelistlere plaket verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük katılımcılara hediye vererek, kadınların sorunlarının çözülmesi için eğitimin önemine dikkat çekti. Panel toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 09.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 840 kez okundu.